Problemen aan de schaamlippen

De schaamlipen zijn onderdeel van de uitwendige geslachtsdelen van de vrouw. De uitwendige geslachtsdelen noemen we vulva. Klachten aan de vulva komen veel voor en kunnen veel gevolgen hebben voor de kwaliteit van leven van de vrouw. Denk daarbij aan bijvoorbeeld pijn, jeuk en seksuele problemen. Er zijn vrouwen die lang met klachten aan hun vulva lopen voordat ze een arts bezoeken. Daarna kan het nog enige tijd duren voordat een juiste diagnose gesteld wordt en de klachten verholpen worden. Het Bravis ziekenhuis heeft een speciale vulvapoli.

Vulvapoli in Bravis: dermatoloog én gynaecoloog

Op een vulvapoli kunnen we vrouwen met problemen aan hun vulva vaak snel en goed helpen. Er is daarom veel vraag naar deze vorm van zorg. Als patiënt spreekt u op de vulvapoli zowel met de dermatoloog als de gynaecoloog. We kiezen voor deze opzet omdat klachten zich vaak op de grens van de beide vakgebieden bevinden.

Voorafgaand aan het eerste bezoek

Heeft u binnenkort de eerste afspraak bij de vulvapoli? Vul dan de vragenlijst van tevoren in. De specialisten bespreken deze lijst met u voordat het lichamelijk onderzoek plaatsvindt. Bij sommige aandoeningen krijgt u een verwijzing naar een bekkenfysiotherapeut, een medisch psycholoog of een seksuoloog. De afspraken kunt u vervolgens maken via de polikliniek gynaecologie of dermatologie. 

Meer informatie