Wetenschap

In het Bravis ziekenhuis staat het leveren van goede zorg voorop. Om de zorg continu te blijven verbeteren, is wetenschappelijk onderzoek nodig. Daarom beschikt het Bravis ziekenhuis over een wetenschapsbureau.

Heeft u ondersteuning of advies nodig bij wetenschappelijk onderzoek? Wij helpen u graag. Neem bij voorkeur contact per mail met ons op via:

Wetenschapsbureau

Wetenschapsbureau

Het Wetenschapsbureau van Bravis staat klaar om onze klinische professionals te helpen met allerlei soorten onderzoek. Of het nu gaat om een onderzoek van een professional zelf, deelname aan grootschalige studies of gesponsorde projecten. Wij zijn er om te helpen. Ons doel is om wetenschappelijk onderzoek in de medische, paramedische en verpleegkundige wereld aan te moedigen.

Wetenschappelijk onderzoek

Wetenschappelijk onderzoek

Medisch wetenschappelijk onderzoek bij Bravis heeft als doel de zorg voor patiënten te verbeteren. Bijvoorbeeld door nieuwe oorzaken van ziektes te ontdekken of om betere behandelingen te onderzoeken. Vaak zijn patiënten bij dit onderzoek betrokken. De Wet Medisch-wetenschappelijk Onderzoek met mensen (WMO) bepaalt hoe het onderzoek moet worden uitgevoerd. De onderzoekers en medewerkers doen een examen om te laten zien dat ze hiervoor geschikt zijn.

Verpleegkundig onderzoek

Verpleegkundig onderzoek

Binnen Bravis wordt ook veel onderzoek uitgevoerd door verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, physician assistants en paramedici. Als zij onderzoek uitvoeren waar patiënten bij betrokken zijn, of waar patiëntgegevens voor worden gebruikt, wordt dit onderzoek beoordeeld door het wetenschapsbureau. 

Deelname wetenschappelijk onderzoek als patiënt

Deelname wetenschappelijk onderzoek als patiënt

Uw behandelend arts in Bravis kan vragen of u mee wil werken aan een wetenschappelijk onderzoek. U beslist zelf of u mee wil doen. Uw arts kan meer informatie met u delen over het medisch-wetenschappelijk onderzoek.

Nieuws

Nieuws

Ontdek de laatste ontwikkelingen en nieuwsberichten over wetenschap binnen het Bravis ziekenhuis, hét ziekenhuis in West-Brabant waar we onze kennis en kunde bundelen om de beste zorg dichtbij onze inwoners te brengen.

Overzicht